Nieuws

Volg hier het nieuws van de vrienden van Boukombe Lees meer »

Steun de stichting Vrienden van Boukombé

Steun de stichting Vrienden van Boukombé met een donatie Lees meer »

Stichting vrienden van Boukombe

Doelen: 1. het onderhouden van duurzame contacten tussen de inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek en de inwoners van de gemeente Boukombé in Bénin, West-Afrika; 2. het bevorderen van de vriendschapsbanden tussen de stichting en de inwoners van de onder a genoemde gemeenten; 3. het inwinnen, verzamelen en verstrekken van informatie voor dit doel; 4. het realiseren van duurzame projecten in Boukombé Lees meer »

Meer over Boukombe

Waardoor is de voormalige gemeente Wisch nu uitgerekend met het onbekende Boukombé in Bénin/West-Afrika in contact gekomen? In 1995 was er Peking een wereldvrouwenconferentie met als thema “ De Duurzame Samenleving”. Daar maakten vrouwen van de Nederlands Bond van Plattelandsvrouwen kennis met agrarische vrouwen uit Bénin. De eerste uitwisselingen vonden plaats met vrouwen uit het dorp Kandi. Het thema was “ Ervaring als basis”. Lees meer »

 

ACTIE VOOR DE COOKIT

In het weekend van 10 en 11 juli was de tuin van Ton en Theo ter Heerdt opengesteld voor publiek. Tegelijkertijd werd er een actie gehouden voor het cookitproject van Vrienden van Boukombé.

De vrees was, dat er weinig belangstelling zou zijn, als het toevallig zou regenen. Wie had bedacht dat er in verhouding met andere jaren weinig mensen kwamen vanwege een hittegolf.De mussen vielen van het dak. De actiekramen vonden een plaatsje op de deel en  ruim honderd bezoekers hadden de hitte getrotseerd , wandelden door de tuin en trokken aan een touwtje voor een prijs, raadden het aantal pinda’s in een fles, kochten Afrikaanse spulletjes en dronken vooral ijsthee en limonade.

De cookit had het buiten in de brandende zon goed naar zijn zin. De rijst lukte en het op zondag gebakken brood werd door de aanwezigen goedgekeurd.

De tuin was voor de laatste keer te bekijken, omdat de familie ter Heerdt gaat verhuizen. De belangstelling voor de cookit was groot. Iedereen kwam tot de conclusie, dat het eigenlijk heel simpel werkt, dat het een prima oplossing voor veel problemen is en dat we het eigenlijk ook zelf moesten gaan gebruiken.

Kortom:het weekend is, ondanks de hitte, geslaagd. Met hulp van een aantal Vrouwen van Nu, familie en Wouter van der Schaar bij de cookit in de zon (hij vindt die temperatuur wel lekker!)is er netto 500 euro bij elkaar gebracht voor het project.Met dank aan allen, die kwamen en degenen, die geholpen hebben.