Nieuws

Volg hier het nieuws van de vrienden van Boukombe Lees meer »

Steun de stichting Vrienden van Boukombé

Steun de stichting Vrienden van Boukombé met een donatie Lees meer »

Stichting vrienden van Boukombe

Doelen: 1. het onderhouden van duurzame contacten tussen de inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek en de inwoners van de gemeente Boukombé in Bénin, West-Afrika; 2. het bevorderen van de vriendschapsbanden tussen de stichting en de inwoners van de onder a genoemde gemeenten; 3. het inwinnen, verzamelen en verstrekken van informatie voor dit doel; 4. het realiseren van duurzame projecten in Boukombé Lees meer »

Meer over Boukombe

Waardoor is de voormalige gemeente Wisch nu uitgerekend met het onbekende Boukombé in Bénin/West-Afrika in contact gekomen? In 1995 was er Peking een wereldvrouwenconferentie met als thema “ De Duurzame Samenleving”. Daar maakten vrouwen van de Nederlands Bond van Plattelandsvrouwen kennis met agrarische vrouwen uit Bénin. De eerste uitwisselingen vonden plaats met vrouwen uit het dorp Kandi. Het thema was “ Ervaring als basis”. Lees meer »

 

Wervingsacties

De stichting heeft diverse acties georganiseerd. Zoals een Lentefeest voor Benin in 2005 in Sinderen. Diverse jaren daarna werd een stand ingericht tijdens de kerstmarkt in Varsseveld. Met lagerescholen is een kaartentekenactie georganiseerd in de gemeente Oude IJsselstreek. Diverse acties zijn georganiseerd met de Bluemersmavo in Silvolde. Met het Almendecollege in Terborg is een grote kerstactie georganiseerd voor  de middelbare school Baobab. Zie ook de pagina Contacten met scholen.

Een Beninese dansgroep is naar onze gemeente gehaald en heeft enkele voorstellingen gegeven met kinderen. Tijdens het bezoek van de Beninese president aan Nederland in 2012, is een delegatie van onze gemeente daarbij uitgenodigd, waaronder burgemeester Alberse.