Nieuws

Volg hier het nieuws van de vrienden van Boukombe Lees meer »

Steun de stichting Vrienden van Boukombé

Steun de stichting Vrienden van Boukombé met een donatie Lees meer »

Stichting vrienden van Boukombe

Doelen: 1. het onderhouden van duurzame contacten tussen de inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek en de inwoners van de gemeente Boukombé in Bénin, West-Afrika; 2. het bevorderen van de vriendschapsbanden tussen de stichting en de inwoners van de onder a genoemde gemeenten; 3. het inwinnen, verzamelen en verstrekken van informatie voor dit doel; 4. het realiseren van duurzame projecten in Boukombé Lees meer »

Meer over Boukombe

Waardoor is de voormalige gemeente Wisch nu uitgerekend met het onbekende Boukombé in Bénin/West-Afrika in contact gekomen? In 1995 was er Peking een wereldvrouwenconferentie met als thema “ De Duurzame Samenleving”. Daar maakten vrouwen van de Nederlands Bond van Plattelandsvrouwen kennis met agrarische vrouwen uit Bénin. De eerste uitwisselingen vonden plaats met vrouwen uit het dorp Kandi. Het thema was “ Ervaring als basis”. Lees meer »

 

Er is weer hoop voor de toekomst!

Er is een budget beschikbaar gesteld voor Bénin.

Dagmar Verbeek, VNG, die in Cotonou woont en werkt, heeft een gesprek gehad met de minister van decentralisatie.
Zij laat ons weten:”De minister vroeg met name meer aandacht te hebben voor het platteland. In steden is een actie vaak een druppel op een gloeiende plaat.

Op het platteland zijn enorme behoeftes. De minister vroeg veel aandacht te hebben voor aspecten op het gebied van verantwoordelijkheid , het behalen van resultaten, die terecht komen bij de bevolking en die bijdragen o.a. lokaal economische ontwikkeling ( landbouw, midden en klein bedrijf).”
Dat is nu precies datgene waarmee we als gemeente in Boukombé begonnen zijn.
We blijven voor de toekomst het beste er dus maar van hopen.
Op 2 februari a.s. is er een gesprek tussen de drie gemeenten in Nederland, die betrekkingen hebben met een gemeente in Bénin, waaronder Oude IJsselstreek, met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.Hier zal, hopen wij, meer duidelijkheid komen.
Wouter van der Schaar en Ton ter Heerdt vertrekken op 1 februari naar Bénin.

Het zou leuk zijn geweest als zij daar vast een tipje van de sluier konden oplichten. Maar wie weet, kan het snel na 2 februari per mail toch nog goed komen.
Op vrijdag 11 november 2011 hebben 30 leerlingen van College Le Baobab een fiets aangeboden gekregen. Dit gebeurde tijdens een feestelijke ceremonie, waarbij aanwezig waren: Het bestuur van het College, de burgemeester van Boukombé en zijn eerste wethouder, de voorzitter van de ouderraad, een vertegenwoordigster van Tikona, een delegatie van leraren en de leerlingen. De vertegenwoordigster van Tikona vertegenwoordigde tevens de Vrienden van Boukombé.

Op alle fietsen waren nummertjes geplakt. De 30 leerlingen, allemaal meisjes, mochten een briefje van de grond oprapen. Hierop stond een nummer, dat correspondeerde met een nummer op de fiets. Zo werd eerlijk geregeld, wie welke kleur fiets kreeg. Het lot besliste.

De fietsen zijn een geschenk van een bevriende Stichting, die hoorde van een eerdere fietsen-actie van vrienden van Boukombé en VMBO Bluemers uit Silvolde. Van het geschonken bedrag is een klein deel achtergehouden om tijdens de vakanties de fietsen na te zien en eventueel te repareren.

Namens de leerlingen is een bedankbriefje geschreven.

Klik op de foto’s om te vergroten.

Close
11-nov-2011 10:13
Close
11-nov-2011 10:06
Close
11-nov-2011 10:06
 
 
Close
26-okt-2011 18:09