Nieuws

Volg hier het nieuws van de vrienden van Boukombe Lees meer »

Steun de stichting Vrienden van Boukombé

Steun de stichting Vrienden van Boukombé met een donatie Lees meer »

Stichting vrienden van Boukombe

Doelen: 1. het onderhouden van duurzame contacten tussen de inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek en de inwoners van de gemeente Boukombé in Bénin, West-Afrika; 2. het bevorderen van de vriendschapsbanden tussen de stichting en de inwoners van de onder a genoemde gemeenten; 3. het inwinnen, verzamelen en verstrekken van informatie voor dit doel; 4. het realiseren van duurzame projecten in Boukombé Lees meer »

Meer over Boukombe

Waardoor is de voormalige gemeente Wisch nu uitgerekend met het onbekende Boukombé in Bénin/West-Afrika in contact gekomen? In 1995 was er Peking een wereldvrouwenconferentie met als thema “ De Duurzame Samenleving”. Daar maakten vrouwen van de Nederlands Bond van Plattelandsvrouwen kennis met agrarische vrouwen uit Bénin. De eerste uitwisselingen vonden plaats met vrouwen uit het dorp Kandi. Het thema was “ Ervaring als basis”. Lees meer »

 

Expositie : Scholen Oude IJsselstreek zetten zich in voor scholen in Boukombé, Bénin.

Zondag 15 oktober zijn de tekeningen/ schilderwerken van alle kinderen, die meegewerkt hebben aan de actie Sport en Spel in Nederland en in Bénin, te bewonderen geweest in het Almende College locatie Bluemers, Pastoor Bluemersplein te Silvolde.
De belangstelling was niet overweldigend, maar de mensen, die er waren vonden de resultaten prachtig.
Onder de bezoekers zagen we ook wethouder Wiebe Rijnsaardt van de gemeente Oude IJsselstreek,die ontwikkelingssamenwerking in zijn pakket heeft.
De Gelderlander kwam een kijkje nemen en plaatste de volgende dag een interview met Henk Kolenbrander, een lid van de werkgroep Bénin, en een foto.
Jammer genoeg hebben we lang gewacht op een fotograaf van de Gelderse Post, een hui-aan-huiskrant ,die om 2 uur aanwezig zou zijn om de winnaars op de foto te zetten. Die kwam niet en om de scholieren niet helemaal telergesteld te laten vertrekken hebben we zelf maar een foto gemaakt. En nu maar hopen, dat de Gelderse Post die plaatst.
Gelukkig hebben we deze middag nog een aantal pakketjes kaarten verkocht.
We bedanken de Bluemers voor hun gastvrijheid. Spontaan werd hun school aangeboden om te gebruiken voor de expositie

Expositie

bf7bbaf23c