Nieuws

Volg hier het nieuws van de vrienden van Boukombe Lees meer »

Steun de stichting Vrienden van Boukombé

Steun de stichting Vrienden van Boukombé met een donatie Lees meer »

Stichting vrienden van Boukombe

Doelen: 1. het onderhouden van duurzame contacten tussen de inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek en de inwoners van de gemeente Boukombé in Bénin, West-Afrika; 2. het bevorderen van de vriendschapsbanden tussen de stichting en de inwoners van de onder a genoemde gemeenten; 3. het inwinnen, verzamelen en verstrekken van informatie voor dit doel; 4. het realiseren van duurzame projecten in Boukombé Lees meer »

Meer over Boukombe

Waardoor is de voormalige gemeente Wisch nu uitgerekend met het onbekende Boukombé in Bénin/West-Afrika in contact gekomen? In 1995 was er Peking een wereldvrouwenconferentie met als thema “ De Duurzame Samenleving”. Daar maakten vrouwen van de Nederlands Bond van Plattelandsvrouwen kennis met agrarische vrouwen uit Bénin. De eerste uitwisselingen vonden plaats met vrouwen uit het dorp Kandi. Het thema was “ Ervaring als basis”. Lees meer »

 

HET GAAT GOED MET DE STICHTING.

Kregen we in 2008 een microscoop voor het College voor voortgezet onderwijs in Boukombé, deze week doneerde de Verloskundigenpraktijk in Ulft 4 draagbare weegschalen. Ze zitten in stevige houten kisten en hebben een behoorlijk gewicht.

Zo gauw er een missie naar Boukombé gaat worden er in ieder geval twee meegenomen. De andere moeten nog even wachten tot er gasten uit Boukombé hier komen. Het gewicht is het grootste probleem. Iedere passagier mag twee maal 20 kg aanleveren. Als je bagage alleen uit je privé spullen bestaat is dat geen probleem. Er moeten echter vaak ook andere zaken  meegenomen worden. Als je koffer met inhoud 20 kg weegt moet je een tweede koffer meenemen voor de rest.

Men is tegenwoordig heel streng. Vroeger werd een kilootje meer wel eens door de vingers gezien. Die tijd is voorbij.

DONATIES.

De donaties blijven druppels gewijs binnenkomen. Soms zit daar opeens een verrassing tussen.

We waren met onze Stichting aanwezig bij een kerstdemonstratie van Groei en Bloei. Financieel worden we daar niet veel wijzer van, maar onze naamsbekendheid is van groot belang.

Degene, die ons gevraagd heeft daar aanwezig te zijn vroeg uitgebreide informatie. Vlak voor kerstmis stond er een mooi bedrag op onze rekening, gedoneerd door accountantskantoor Westerveld en Vossers uit Varsseveld. Hun goede doelen pot was deze keer aan ons geschonken. Deze cadeautjes maakt ons werk extra plezierig.

Het voert te ver alle donateurs hier allemaal te noemen. maar onze dank is niet minder groot. 5 euro is ons net zo welkom als een veelvoud daarvan.

De Stichting staat los van de gemeentelijke samenwerking, dus in ons budget wordt niet gesnoeid. Iedere euro is voor Boukombé.