Nieuws

Volg hier het nieuws van de vrienden van Boukombe Lees meer »

Steun de stichting Vrienden van Boukombé

Steun de stichting Vrienden van Boukombé met een donatie Lees meer »

Stichting vrienden van Boukombe

Doelen: 1. het onderhouden van duurzame contacten tussen de inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek en de inwoners van de gemeente Boukombé in Bénin, West-Afrika; 2. het bevorderen van de vriendschapsbanden tussen de stichting en de inwoners van de onder a genoemde gemeenten; 3. het inwinnen, verzamelen en verstrekken van informatie voor dit doel; 4. het realiseren van duurzame projecten in Boukombé Lees meer »

Meer over Boukombe

Waardoor is de voormalige gemeente Wisch nu uitgerekend met het onbekende Boukombé in Bénin/West-Afrika in contact gekomen? In 1995 was er Peking een wereldvrouwenconferentie met als thema “ De Duurzame Samenleving”. Daar maakten vrouwen van de Nederlands Bond van Plattelandsvrouwen kennis met agrarische vrouwen uit Bénin. De eerste uitwisselingen vonden plaats met vrouwen uit het dorp Kandi. Het thema was “ Ervaring als basis”. Lees meer »

 

Kerstmarkt Varsseveld 2007

Evenals vorig jaar waren de Vrienden van Boukombé tijdens de Kerstmarkt in de Grote Kerk te Varsseveld aanwezig. Dankzij het mooie weer waren er veel bezoekers.Dat is voor de goede doelen, die een plaatsje hadden , alleen maar gunstig.
De Stichting verkocht kettingen, gemaakt door de vrouwengroep Tikonna uit Boukombé en zelfgemaakte kaarten. Het touwtjetrekken, dat vorig jaar voor het eerst geld in het laatje moest brengen, had veel belangstelling. Altijd prijs is natuurlijk leuk.
Nieuw was de grote fles met knikkers. Het aantal mocht voor 50ct. geraden worden. Groot was de variatie. Men schatte van 200 tot 1300 knikkers.’
Het juiste aantal, 666, is geraden door Mevrouw Roelofsen uit Zelhem. Zij krijgt de CD- of boekenbon ter waarde van 10 euro toegestuurd. Gefeliciteerd.
Met een totale opbrengst van ruim 300 euro is de Stichting zeer tevreden.
In Boukombé staat bij de lokale radiozender wel een bliksemafleider, maar daar zit geen beveiliging op. Doordat het nogal vaak onweert is de radio geregeld door schade uit de lucht.
Door acties, zoals een kerstmarkt, probeert de Stichting voldoende geld bijeen te krijgen om een beveiliging te helpen bekostigen.
De lokale radiozender is van grote waarde voor het verstrekken van informatie en het geven van voorlichting in een gemeente zo groot als de provincie Utrecht.
De opbrengst van kerstactie van verleden jaar is ingezet bij het bouwen van de twee onderwijzerswoningen.
Als u donateur van onze Stichting wilt worden kunt u zich melden via onze site.