Nieuws

Volg hier het nieuws van de vrienden van Boukombe Lees meer »

Steun de stichting Vrienden van Boukombé

Steun de stichting Vrienden van Boukombé met een donatie Lees meer »

Stichting vrienden van Boukombe

Doelen: 1. het onderhouden van duurzame contacten tussen de inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek en de inwoners van de gemeente Boukombé in Bénin, West-Afrika; 2. het bevorderen van de vriendschapsbanden tussen de stichting en de inwoners van de onder a genoemde gemeenten; 3. het inwinnen, verzamelen en verstrekken van informatie voor dit doel; 4. het realiseren van duurzame projecten in Boukombé Lees meer »

Meer over Boukombe

Waardoor is de voormalige gemeente Wisch nu uitgerekend met het onbekende Boukombé in Bénin/West-Afrika in contact gekomen? In 1995 was er Peking een wereldvrouwenconferentie met als thema “ De Duurzame Samenleving”. Daar maakten vrouwen van de Nederlands Bond van Plattelandsvrouwen kennis met agrarische vrouwen uit Bénin. De eerste uitwisselingen vonden plaats met vrouwen uit het dorp Kandi. Het thema was “ Ervaring als basis”. Lees meer »

 

Project Radio Dinaba afgerond

In 2016 heeft onze stichting een projectvoorstel ingediend bij verschillende fondsen om nieuwe zendapparatuur te kunnen aanbieden aan de gemeenschapsradio Dinaba in Boukombé. Met behulp daarvan zou de radio een groter gebied van de gemeente Boukombé kunnen bestrijken en uiteindelijk haar sociale- en ontwikkelingsdoelen, beter kunnen realiseren. Inmiddels hebben we het eindrapport van Radio Dinaba ontvangen dat door allerlei problemen onderweg, langer heeft geduurd dan gedacht. Maar Dinaba bereikt inderdaad een groter gebied, zend nu uit met een betere geluidskwaliteit en is nu inderdaad beter in staat om haar doelen in de gemeente Boukombé beter te realiseren. Wij danken dan ook al onze sponsoren voor hun bijdragen. In bijgaand verslag leest u alle wederwaardigheden verlucht met foto’s van het hele proces. Als stichting blijven we de radio steunen in het verbreden van haar doelstellingen, zodat haar rol in het ontwikkelingsproces van Boukombé nog kan toenemen.

2019 01 08 Eindrapport installatie Radio Dinaba