Nieuws

Volg hier het nieuws van de vrienden van Boukombe Lees meer »

Steun de stichting Vrienden van Boukombé

Steun de stichting Vrienden van Boukombé met een donatie Lees meer »

Stichting vrienden van Boukombe

Doelen: 1. het onderhouden van duurzame contacten tussen de inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek en de inwoners van de gemeente Boukombé in Bénin, West-Afrika; 2. het bevorderen van de vriendschapsbanden tussen de stichting en de inwoners van de onder a genoemde gemeenten; 3. het inwinnen, verzamelen en verstrekken van informatie voor dit doel; 4. het realiseren van duurzame projecten in Boukombé Lees meer »

Meer over Boukombe

Waardoor is de voormalige gemeente Wisch nu uitgerekend met het onbekende Boukombé in Bénin/West-Afrika in contact gekomen? In 1995 was er Peking een wereldvrouwenconferentie met als thema “ De Duurzame Samenleving”. Daar maakten vrouwen van de Nederlands Bond van Plattelandsvrouwen kennis met agrarische vrouwen uit Bénin. De eerste uitwisselingen vonden plaats met vrouwen uit het dorp Kandi. Het thema was “ Ervaring als basis”. Lees meer »

 

Promotie in Nederland

Op 21 en 22 mei hebben we met onze Stichting gestaan op het Lentefeest, dat werd georganiseerd door Groei en Bloei. We hebben daar vooral het zonnekoken gepromoot. Zongedroogde tomaatjes en koekjes waren, met dank aan de zon, op zondagavond klaar om te eten.

We hadden veel belangstelling en ook de verkoop van kettingen, stofjes en Beurre de Karité, gemaakt door Tikonna,  liep goed.

We hebben onszelf en vooral het gebruik van de zon weer eens goed onder de aandacht gebracht.Ton, Wouter en Hans waren er druk mee, maar de voldoening is groot.