Nieuws

Volg hier het nieuws van de vrienden van Boukombe Lees meer »

Steun de stichting Vrienden van Boukombé

Steun de stichting Vrienden van Boukombé met een donatie Lees meer »

Stichting vrienden van Boukombe

Doelen: 1. het onderhouden van duurzame contacten tussen de inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek en de inwoners van de gemeente Boukombé in Bénin, West-Afrika; 2. het bevorderen van de vriendschapsbanden tussen de stichting en de inwoners van de onder a genoemde gemeenten; 3. het inwinnen, verzamelen en verstrekken van informatie voor dit doel; 4. het realiseren van duurzame projecten in Boukombé Lees meer »

Meer over Boukombe

Waardoor is de voormalige gemeente Wisch nu uitgerekend met het onbekende Boukombé in Bénin/West-Afrika in contact gekomen? In 1995 was er Peking een wereldvrouwenconferentie met als thema “ De Duurzame Samenleving”. Daar maakten vrouwen van de Nederlands Bond van Plattelandsvrouwen kennis met agrarische vrouwen uit Bénin. De eerste uitwisselingen vonden plaats met vrouwen uit het dorp Kandi. Het thema was “ Ervaring als basis”. Lees meer »

 

Financiering

De Stichting verkrijgt via acties haar middelen voor projecten in Boukombé.  Bijvoorbeeld, in juni 2005 heeft een groot evenement in het dorp Sinderen plaatsgevonden met open tuinen, concerten, bezoek een een glas-in-lood atelier, een museum met spullen uit grootmoeders tijd en verkoop van plantjes, taart, koffie, kaarten etc., het fraaie bedrag van 3850 euro opgebracht.Een kaarten verkoopactie via de scholen heeft 900 euro opgebracht.

Ook dagen donateurs via de nieuwsbrief bij aan de projecten. Een stichting heeft enkele jaren bijgedragen voor het meisjesfietsenproject van de middelbare school Baobab. Ook zijn bijdragen aan de stichting geschonken tijdens enkele afscheidsfeesten.