Nieuws

Volg hier het nieuws van de vrienden van Boukombe Lees meer »

Steun de stichting Vrienden van Boukombé

Steun de stichting Vrienden van Boukombé met een donatie Lees meer »

Stichting vrienden van Boukombe

Doelen: 1. het onderhouden van duurzame contacten tussen de inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek en de inwoners van de gemeente Boukombé in Bénin, West-Afrika; 2. het bevorderen van de vriendschapsbanden tussen de stichting en de inwoners van de onder a genoemde gemeenten; 3. het inwinnen, verzamelen en verstrekken van informatie voor dit doel; 4. het realiseren van duurzame projecten in Boukombé Lees meer »

Meer over Boukombe

Waardoor is de voormalige gemeente Wisch nu uitgerekend met het onbekende Boukombé in Bénin/West-Afrika in contact gekomen? In 1995 was er Peking een wereldvrouwenconferentie met als thema “ De Duurzame Samenleving”. Daar maakten vrouwen van de Nederlands Bond van Plattelandsvrouwen kennis met agrarische vrouwen uit Bénin. De eerste uitwisselingen vonden plaats met vrouwen uit het dorp Kandi. Het thema was “ Ervaring als basis”. Lees meer »

 

Traditionele leiders in Togo

Foto’s bij de Keerkring
CHEQUE VOOR DE STICHTING.

Vrijdag 27 maart heeft Ton ter Heerdt namens de Stichting Vrienden van Boukombé een cheque van 500 euro in ontvangst mogen nemen.

Het geld is een geschenk van de Stichting DAK en de Keerkring uit Varsseveld.

De Keerkring verkoopt goede tweedehands artikelen. Het pand in Varsseveld wordt gehuurd van de Diaconie. De Keerkring is verplicht een gedeelte van de verkoopopbrengst te schenken aan goede doelen. In de twee jaar van het bestaan is er nu al 13000 euro geschonken.

DAK staat voor De Andere Kant.  De Keerkring bevindt zich aan de ene kant van de straat, de kerk staat aan de overkant. Vandaar. Er is ook een andere verklaring. De goede doelen liggen aan de andere kant van de wereld, van de samennleving., noem maar op. Er zijn veel andere kanten!

Het spreekt vanzelf dat de Stichting erg blij is met de donatie. Er zal bekeken worden of we deze 500 euro aan een specifiek doel in Boukombé kunnen besteden.