Nieuws

Volg hier het nieuws van de vrienden van Boukombe Lees meer »

Steun de stichting Vrienden van Boukombé

Steun de stichting Vrienden van Boukombé met een donatie Lees meer »

Stichting vrienden van Boukombe

Doelen: 1. het onderhouden van duurzame contacten tussen de inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek en de inwoners van de gemeente Boukombé in Bénin, West-Afrika; 2. het bevorderen van de vriendschapsbanden tussen de stichting en de inwoners van de onder a genoemde gemeenten; 3. het inwinnen, verzamelen en verstrekken van informatie voor dit doel; 4. het realiseren van duurzame projecten in Boukombé Lees meer »

Meer over Boukombe

Waardoor is de voormalige gemeente Wisch nu uitgerekend met het onbekende Boukombé in Bénin/West-Afrika in contact gekomen? In 1995 was er Peking een wereldvrouwenconferentie met als thema “ De Duurzame Samenleving”. Daar maakten vrouwen van de Nederlands Bond van Plattelandsvrouwen kennis met agrarische vrouwen uit Bénin. De eerste uitwisselingen vonden plaats met vrouwen uit het dorp Kandi. Het thema was “ Ervaring als basis”. Lees meer »

 

YOUBEDO

Inlogcode YouBeDo.

http://www.youbedo.com/index/ref/id/251

Als je deze link gebruikt staat Vrienden van Boukombé meteen prominent in beeld.

Dat hebben we graag!

YouBeDo is meer dan een boekenwinkel

YouBeDo is veel meer dan alleen een winkel waar je boeken kunt kopen.

Uit onderstaande tekst blijkt dat er nog meer goede redenen ziujn boeken te kopen via YouBeDo

Voor het maken van boeken moeten er helaas bomen worden gekapt. In samenwerking met Trees for Travel heeft YouBeDo uit laten rekenen wat het kost om één boek te compenseren.Het compensatiebedrag komt neer op 0,01ct  per boek. Om alvast een kleine buffer op te bouwen heeft YouBeDo al 50 bomen gekocht in een gebied op de Filipijnen. Het kost 2 euro om één boom te planten;er is dus een compensatiebuffer van 10.000 boeken.

Daarnaast wordt er nu per verkocht boek 0,01 ct gedoneerd aan het YouBeDo bos. De consument betaalt niets extra voor deze compensatie; de organisatie neemt hier de verantwoordelijkheid voor.

Het YouBeDo bos komt op de hellingen van Mnt Malindang.

Het gaat om lokale boomsoorten die daar thuishoren. In de omliggende bossen worden zaden en kiemplanten verzameld die worden opgekweekt en daarna uitgeplant in de “kale”gebieden.. In gebieden waar gras overheerst of die overwoekerd zijn door klimplanten worden die stroken in delen verwijderd; de opgekweekte boompjes nemen langzaam aan het gebeid over. De lokale bevolking , betaald door Trees for Travel, zorgt voor het onderhoud.Het is een zeer welkome bron van inkomsten voor deze mensen.

Stichting staat ingeschreven bij YouBeDo

Vanaf deze week  staan de Vrienden van Boukombé ingeschreven bij YouBeDo.

YouBeDo is een  Goede Doelen Webwinkel die een bijdrage levert aan het welzijn van mens, natuur en aarde.

 Deze Webwinkel verkoopt meer dan 80.000 boeken en is daarbij niet duurder dan andere verkopers. YouBeDo heeft betere inkoopvoorwaarden met de leveranciers afgesproken en er zijn minder reclamekosten omdat wij en u reclame maken.

Als je een boek koopt via YouBeDo moet je 10% van je aankoopbedrag  ( berekend over de prijs ex. BTW) doneren aan een goed doel naar keuze.

Kies dus bewust voor YouBeDO als je toch een boek wilt kopen en geef Vrienden van Boukombé aan als begunstigde.

De Stichting bedankt allen die op deze manier gaan steunen vast bij voorbaat heel hartelijk.

Ga naar www. YouBeDo.com, plaats de bestelling en geef Vrienden van Boukombé aan als het goede doel.

De goede doelen zijn te vinden d.m.v. een alfabetreeks, waarbij onze stichting met logo staat onder de V van Vrienden